Dupa imensul succes din 1975 al Cartii de bucate pentru tinerele gospodine, cumparata de peste 250 000 de amatori ori fini cunoscatori ai artei culinare, Silvia Jurcovan a revenit in 1983 cu o varianta imbogatita si cuprinzatoare – Carte de bucate –, care a cunoscut numeroase editii, si-a depasit propriul record de vanzari si, de aproape 30 de ani, e nelipsita din bucatariile noastre, hranindu-ne deopotriva simturile si nostalgiile.
Cartea Silviei Jurcovan, acum intr-o noua editie – nu una oarecare, ci una indelung dichisita si eleganta – imagineaza cu drag, cu truda, migala si stiinta un univers al aromelor si al gusturilor din copilaria si tineretea noastra, pe care le vom iubi intotdeauna.
„O carte de bucate e o poveste despre identitate si memorie, in paginile ei cuvintele, ca si mancarurile, poarta amprente nationale sau regionale, chiar si inainte de deveni brand-uri. O carte de bucate e o lume virtuala. Depinde de abilitatea, experienta si capacitatea celui care se lasa initiat ca reteta sa capete consistenta, forma si savoarea lucrului bun de mancat sau de degustat.“ - Smaranda Vultur